Primăria Sovata
Alegeți limba:
Primăria Sovata
Site-ul orașului Sovata
Str. Principală Nr. 155, 545500, Sovata +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

DESPRE INSTITUȚIE

CONSILIUL LOCAL

ORAȘ SOVATA

SERVICII ONLINE

REZERVAȚIA NATURALĂ LACUL URSU

INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ZIARUL ORASULUI

TURISM

LINKURI UTILE

HARTA SOVATA
Știri, comunicate

Informare privind prelungire perioadă de depunere cereri de plată pentru programul Start-Up Nation

informare_program_startup_nation.pdf

Material informativ privind căutarea unui loc de muncă în străinătate.

material_informativ_munca_in_strainatate.pdf

ANUNȚ PUD - REGLEMENTARI URBANISTICE - LIDL SOVATA -

11. Reglementari urbanistice_lidl_sovata.pdf

ANUNȚ PUD - MEMORIU TEHNIC - LIDL SOVATA -

6. Memoriu tehnic_lidl_sovata.pdf

Sprijin nerambursabil pentru dezvoltarea fermelor mici prin AFIR - 2019-07-19

AFIR anunță lansarea Submăsurii 6.3 - Sprijin pentru dezvoltarea fermelor mici, prin care se acorda sprijin nerambursabil de 15.000 Euro fermierilor care dețin în proprietate sau folosință o exploatație agricolă încadrată în categoria de fermă mică. 

ANUNȚ PUBLIC PRIVIND MODERNIZARE STRADĂ, DRUM COMUNAL DC49 ÎN ORAȘUL SOVATA, JUD. MUREȘ

modernizare_strada_DC49.pdf

ANUNȚ PUBLIC PRIVIND DEZBATEREA PUBLICĂ A PROIECTULUI - REDESCHIDERE CARIERĂ DE PIATRĂ RUTA, AVÂND CA TITULAR SILCOM TREI SATE SRL

redeschidere_carierapiatra_ruta.pdf

Participarea delegației oficiale și culturale al orașului Sovata la un proiect finanțat de UE organizat în localitatea înfrățită Csopak, Ungaria

titlul proiectului «Sinergia politicii Uniunii Europene de protecție a mediului înconjurător cu inițiativele locale de protecție a mediului – 600768-CITIZ-1-2018-1-HU-CITIZ-TT» a fost finanțat de către Uniunea Europeană în cadrul programului „Europa pentru cetățeni” 
info_template_Szováta 1 2018.pdf

Colectarea deșeurilor electrice - 2018-04-18

Asociația Română pentru Reciclare RoRec în colaborare cu Primăria Orașului Sovata organizează în data de 21. 04.2018 (sâmbătă) campania de colectare DEEE intitulată „Locul deșeurilor nu e în casă” 

„StartUP Hub Centru - 2018-04-10

 Instruire antreprenorială pentru cel puțin 300 de persoane din Regiunea Centru și finanțarea a minim 36 de planuri de afaceri cu maxim 177.002 lei per beneficiar :
Prezentare StartUP Hub Centru.pdf
anteriorul1234567urmatorul
MESAJUL PRIMARULUI

Sovata, cel mai faimos oraş balneoclimateric şi cea mai pitorească staţiune al Transilvaniei, este aproape imposibil de prezentat în doar câteva cuvinte.

Sovata este un nume reprezentativ pentru apele sărate şi efectele benefice ale acestora, cunoscute atât în ţară cât şi în întreaga lume. Munţii săi înalţi, pădurile înconjurătoare şi lacurile sărate par să fi fost create tocmai spre încântarea şi odihna turiştilor. Lacul Ursu atrage anual mii de turişti din ţară şi din străinătate, care plec cu amintiri de neuitat, oferite atât de lacurile sărate cât şi de peisajele naturale pitoreşti întâlnite aici. Calitatea serviciilor turistice este garantată de către unităţi specializate cu grad de comfort ridicat şi ospitalitatea locuitorilor asigură satisfacţia vizitatorilor de pretutindeni.

Vilele de lemn bogat ornamentate din staţiunea Sovata , construite în primele decenii ale sec.XX, constituie un patrimoniu arhitectural şi artistic pentru societatea de azi, fiind şi ele o atracţie pentru turişti.

Industria şi turismul în Sovata cunosc o dezvoltare susţinută, asigurată de instituţiile administraţiei publice locale - dinamismul acestui proces recomandă localitatea atât turiştilor cât şi investitorilor.

În calitate de primar al oraşului Sovata, adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesează acest site, sperând că informaţiile oferite vor veni în sprijinul cetăţenilor, şi totodată vor trezi dorinţa vizitatorilor de a cunoaşte mai îndeaproape bogăţiile oferite de acest loc pitoresc.

Fülöp László Zsolt 

Primar