Szováta Város Önkormányzata
Válasszon nyelvet:
Szováta Város Önkormányzata
Szováta város weboldala
Főút 155. szám, 545500, Szováta +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

POLGÁRMESTERI HIVATAL

HELYI TANÁCS

SZOVÁTA VÁROS

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A MEDVE-TÓ KÖRÜLI VÉDETT TERÜLET

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

KAPCSOLAT

VÁROSI ÚJSÁG

TURISZTIKA

HASZNOS LINKEK

SZOVÁTA TERKEP
<< Vissza

Őszi nagytakarítás

Az Önkormányzat megszervezi az őszi nagytakarítás időszaka utáni szemét, a kerti és házkörnyéki takarításból származó hulladék, ágnyesedék és gaz elszállítását.

Az elszállítást rendszer szerint szervezzük, ezért arra kérjük a tisztelt lakosokat, vegyék figyelembe az alábbiakban közölt programunkat, így az elszállítást megfelelő időben tudjuk elvégezni, s ne álljanak az utcákon és lakónegyedekben napokig a kirakott szeméthalmok!!!!

I szakaszban: November 14-18 között a faluban: Parajdi út, Május 1, Pacsirta, Kurta, Szilfa, Juhod, Rigó, Bánya, Gyár, Tavasz, Sebesd, Balcescu, Bekecs, Farkas, Templom, December 22, Fő út (a Fekete Medve szállóig), Hársfa, Sómező.

II szakaszban: november 21-25 a központi részen: Fő út (a Fekete Medve szállótól felfele), Petőfi Sándor negyed, Virág negyed, M.Eminescu negyed, Rózsák útja (a fürdőtelep kezdetéig - újbuszmegálló), Sport, Mester, Géra, Csorgó, Tölgyes, Csendes, Fülemüle, Hóvirág, Patak, Tó, Rakottyás, Kisállomás utca.

III szakaszban november 28 – december 2 között: a szakadáti részen: Akác, Hosszú, Restád, Kisbükk, Őzike, Kerekdomb, Mező, Vetés, József Attila, Hegy, Vadász utca.

IV szakaszban december 5 – 9 között a fürdőtelepen: Rózsák útja telepi szakasza, Fenyő, Sas, Nyár, Szarvas, Kicsimező, Patakmajor, Tivoli, Csillag, Nap, Égerfa utca.

 V szakaszban december 12 – 16 között Ilyésmezőben.

Kérjük ne véletlenszerűen tegyék ki, hogy ne szanaszét dobált ág- és kacathalmok díszítsék városunkat.

Köszönjük megértésüket, együttműködésüket, a fenti program tiszteletben tartását.

 

Fábián Róbert

A POLGÁRMESTER ÜZENETE

Szovátát talán nem lehet röviden bemutatni. Nem elég elmondani róla, hogy Erdély egyik leghíresebb fürdővárosa, hiszen több ennél. Az sem elegendő, hogy az erdélyi üdülővárosok legfestőibb kisvárosa... ennél is több.

Székelyföld egyik legfiatalabb városa Szováta, melynek nevével együtt emlegetik a sósvizeket, mondhatni világszerte ismerik ezek gyógyhatását. De Szovátáról úgy is beszélhetünk, mint az üdülés, a felszabaditó pihenés városáról, hisz magas hegyeivel, erdeivel, tavaival mintha csakis erre lett volna teremtve. A Medve-tó minden évben hazai és külföldi turisták ezreit csalogatja városunkba, akik a sósvizű tó, valamint a szovátai szabadság élményteli emlékét viszik magukkal.

A vendéglátást az erre szakosodott turisztikai egységek biztosítják, a lakosok vendégszeretetéről pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a régi vendégek évente történő visszalátogatása és a turisták számának évről évre történő gyarapodása.

Szováta a folyamatos fejlődés korát éri úgy a turizmus, mint az ipar terén, s e fejlődés gyorsításában, gyarapításában az önkormányzat jelentős részt vállal. A XX. század elején épült, gazdagon díszített villák turistalátványosságnak számítanak, melyek szomszédságában modern épületek sorakoznak. A kezdetiség és fejlődés, a múlt és jelen ötvöződése ez , mely Szováta  város jövőképét sejteti. S egy jövőképpel rendelkező üdülőhelyet bizakodva lehet ajánlani úgy az ide látogató, mint az itt lakók számára.

Tisztelettel köszöntök honlapunkon minden látogatót, remélve, hogy városunk polgárai számára ugyanúgy hasznos információforrásnak bizonyul, mint azok számára, akik turisztikai vagy üzleti céllal keresik fel városunkat.

Fülöp László Zsolt 

polgármester