Szováta Város Önkormányzata
Válasszon nyelvet:
Szováta Város Önkormányzata
Szováta város weboldala
Főút 155. szám, 545500, Szováta +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

POLGÁRMESTERI HIVATAL

HELYI TANÁCS

SZOVÁTA VÁROS

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A MEDVE-TÓ KÖRÜLI VÉDETT TERÜLET

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

KAPCSOLAT

VÁROSI ÚJSÁG

TURISZTIKA

HASZNOS LINKEK

SZOVÁTA TERKEP
<< Vissza

Adó-ügyi értesítések, közlemények

A szovátai polgármesteri hivatal emlékezteti a természetes (magán) és jogi személyeket, hogy a 2018. évre vonatkozó ingatlan-, telek-, és gépjárműadó befizetésének első határideje 2018 március 31.

Azok a természetes-személy adófizetők, akik 2018 március 31-ig befizetik az egész évi ingatlan-, telek-, és gépjárműadót, 10% kedvezményben részesülnek.

A helyi adókat és illetékeket készpénzzel és bankkártyával lehet fizetni a szovátai polgármesteri hivatal pénztáránál, valamint a www.primariasovata.ro – (online adók és illetékek) internetes elérhetőségen. https://www.globalpay.ro/public/sovata/login/index/redirctrl/debite/rediract/debite/lang/ro

Az Önkormányzat pénztára a húsvéti ünnepek alatt a következő program szerint működik:

- március 30 – án pénteken 8 -10 óráig

- április 2-án hétfőn zárva

Emlékeztetjük az adófizetőket, hogy az ingatlanok felértékelési jelentéseit legkésőbb 2018 március 31-ig kell benyújtani.

Ugyanakkor köszönjük azoknak az adófizetőknek, aki befizették a 2018-as adóikat és illetékeiket, hozzájárulva ezzel a városunk szebbé tételéhez és terveink megvalósításához.

                                                                                 Fülöp László Zsolt polgármester

A POLGÁRMESTER ÜZENETE

Szovátát talán nem lehet röviden bemutatni. Nem elég elmondani róla, hogy Erdély egyik leghíresebb fürdővárosa, hiszen több ennél. Az sem elegendő, hogy az erdélyi üdülővárosok legfestőibb kisvárosa... ennél is több.

Székelyföld egyik legfiatalabb városa Szováta, melynek nevével együtt emlegetik a sósvizeket, mondhatni világszerte ismerik ezek gyógyhatását. De Szovátáról úgy is beszélhetünk, mint az üdülés, a felszabaditó pihenés városáról, hisz magas hegyeivel, erdeivel, tavaival mintha csakis erre lett volna teremtve. A Medve-tó minden évben hazai és külföldi turisták ezreit csalogatja városunkba, akik a sósvizű tó, valamint a szovátai szabadság élményteli emlékét viszik magukkal.

A vendéglátást az erre szakosodott turisztikai egységek biztosítják, a lakosok vendégszeretetéről pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a régi vendégek évente történő visszalátogatása és a turisták számának évről évre történő gyarapodása.

Szováta a folyamatos fejlődés korát éri úgy a turizmus, mint az ipar terén, s e fejlődés gyorsításában, gyarapításában az önkormányzat jelentős részt vállal. A XX. század elején épült, gazdagon díszített villák turistalátványosságnak számítanak, melyek szomszédságában modern épületek sorakoznak. A kezdetiség és fejlődés, a múlt és jelen ötvöződése ez , mely Szováta  város jövőképét sejteti. S egy jövőképpel rendelkező üdülőhelyet bizakodva lehet ajánlani úgy az ide látogató, mint az itt lakók számára.

Tisztelettel köszöntök honlapunkon minden látogatót, remélve, hogy városunk polgárai számára ugyanúgy hasznos információforrásnak bizonyul, mint azok számára, akik turisztikai vagy üzleti céllal keresik fel városunkat.

Fülöp László Zsolt 

polgármester