Szováta Város Önkormányzata
Válasszon nyelvet:
Szováta Város Önkormányzata
Szováta város weboldala
Főút 155. szám, 545500, Szováta +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

POLGÁRMESTERI HIVATAL

HELYI TANÁCS

SZOVÁTA VÁROS

ONLINE SZOLGÁLTATÁSOK

A MEDVE-TÓ KÖRÜLI VÉDETT TERÜLET

KÖZÉRDEKŰ INFORMÁCIÓK

KAPCSOLAT

VÁROSI ÚJSÁG

TURISZTIKA

HASZNOS LINKEK

SZOVÁTA TERKEP
<< Vissza

Meghívó a természeti csodák értékvédelmére – felújított tanösvények Parajd és Korond helységekben

A Sóvidéki Vendégfogadók    Egyesülete    , illetve a  Korond-Parajd  Természetvédelmi Gondnokság  minden természetjárót szeretettel vár  a Sóvidék szívében található két természetvédelmi terület felújított látogatói ösvényeinek  ünnepélyes átadására a korondi Csiga-dombra illetve a parajdi Sószorosba . A munkálatokat   Hargita Megye Tanácsának Turisztikai programja támogatásával a Sóvidéki Vendégfogadók Egyesülete  illetve a Korond-Parajd Természetvédelmi Gondnokság valósította meg , lelkes önkéntesek közreműködésével .

A Parajdi Sószoros tanösvény  részeként kialakításra került a Sószorosi iszapfürdő  is , ennek elemei - a forrásház, két lemosó medence, öltőző, iszapszemek környezete, és az árnyékszék (illemhely) – a fürdőépítő kalákások munkáját dicséri .

A teljes projekt költségeinek 49%-át Hargita Megye Tanácsa , a fennmaradó 51 %-ot  a parajdi önkormányzat, a tagsági bevétel, és a helyi vállalkozások biztosították .

Esemény

 

Helyszín

 

Időpont

 

Felelős

A Csiga-domb látogatói ösvényének átadása

 

Korond alsó kijáratánál, az Aragonit üzemanyagtöltő állomás mögött

 

2011. július 17, vasárnap este 18:30 órakor

 

Pál Zoltán,

0725213325,

Korond-Parajd Természetvédelmi Gondnokság

A parajdi Sószoros látogatói ösvényének átadása

 

A Sószoros felső, Korond felőli bejáratánál (iszapferedő)

 

2011. július 17, vasárnap este 19:30 órakor

 

Moldován László, 0721931760

Sóvidéki Vendégfogadók Egyesülete

A POLGÁRMESTER ÜZENETE

Szovátát talán nem lehet röviden bemutatni. Nem elég elmondani róla, hogy Erdély egyik leghíresebb fürdővárosa, hiszen több ennél. Az sem elegendő, hogy az erdélyi üdülővárosok legfestőibb kisvárosa... ennél is több.

Székelyföld egyik legfiatalabb városa Szováta, melynek nevével együtt emlegetik a sósvizeket, mondhatni világszerte ismerik ezek gyógyhatását. De Szovátáról úgy is beszélhetünk, mint az üdülés, a felszabaditó pihenés városáról, hisz magas hegyeivel, erdeivel, tavaival mintha csakis erre lett volna teremtve. A Medve-tó minden évben hazai és külföldi turisták ezreit csalogatja városunkba, akik a sósvizű tó, valamint a szovátai szabadság élményteli emlékét viszik magukkal.

A vendéglátást az erre szakosodott turisztikai egységek biztosítják, a lakosok vendégszeretetéről pedig mi sem tanúskodik jobban, mint a régi vendégek évente történő visszalátogatása és a turisták számának évről évre történő gyarapodása.

Szováta a folyamatos fejlődés korát éri úgy a turizmus, mint az ipar terén, s e fejlődés gyorsításában, gyarapításában az önkormányzat jelentős részt vállal. A XX. század elején épült, gazdagon díszített villák turistalátványosságnak számítanak, melyek szomszédságában modern épületek sorakoznak. A kezdetiség és fejlődés, a múlt és jelen ötvöződése ez , mely Szováta  város jövőképét sejteti. S egy jövőképpel rendelkező üdülőhelyet bizakodva lehet ajánlani úgy az ide látogató, mint az itt lakók számára.

Tisztelettel köszöntök honlapunkon minden látogatót, remélve, hogy városunk polgárai számára ugyanúgy hasznos információforrásnak bizonyul, mint azok számára, akik turisztikai vagy üzleti céllal keresik fel városunkat.

Fülöp László Zsolt 

polgármester