Primăria Sovata
Alegeți limba:
Primăria Sovata
Site-ul orașului Sovata
Str. Principală Nr. 155, 545500, Sovata +40 265 570 218 sovata@cjmures.ro

DESPRE INSTITUȚIE

CONSILIUL LOCAL

ORAȘ SOVATA

SERVICII ONLINE

REZERVAȚIA NATURALĂ LACUL URSU

INFORMAȚII DE INTERES PUBLIC

CONTACT

ZIARUL ORASULUI

TURISM

LINKURI UTILE

HARTA SOVATA
<< Înapoi

Fülöp László Zsolt

 

 

Date biografice

 

Data nasterii: 25.06.1980

 

Nationalitatea: Maghiară

 

Starea civila: Casatorit , 3 copii

 

 

Studii:

 

2002: Subinginer în profilul Mecanic, specializarea Tehnologii de Mecanică Fină - Universitatea “Petru Maior” Tîrgu Mureș
 
2005: Inginer Diplomat în profilul Inginerie Economică, Ingineria și Managmentul Sistemelor de Producție - Universitatea “Petru Maior” Tîrgu Mureș 
 
2006:  Masterand la Universitatea “Petru Maior” Tîrgu Mureș – “Managmentul securității și sănătății în muncă”
 
2007: Cadru tehnic cu atribuții în domeniul prevenirii și stingerii incendiilor
 
2008: Inspector protecția muncii 
 
2008: Absolvent al cursurilor postuniversitare de perfecționare în specializarea Evaluarea Riscurilor de Accidentare și Îmbolnăvire Profesională 
 
2011: Inspector(referent) resurse umane  
 
2011: Coordonator în materie de SSM ST SUP  

 

Limbi straine cunoscute

 

 

Activitate în administraţie

 

Alte activităţi

Agendă

Activitate curentă
MESAJUL PRIMARULUI

Sovata, cel mai faimos oraş balneoclimateric şi cea mai pitorească staţiune al Transilvaniei, este aproape imposibil de prezentat în doar câteva cuvinte.

Sovata este un nume reprezentativ pentru apele sărate şi efectele benefice ale acestora, cunoscute atât în ţară cât şi în întreaga lume. Munţii săi înalţi, pădurile înconjurătoare şi lacurile sărate par să fi fost create tocmai spre încântarea şi odihna turiştilor. Lacul Ursu atrage anual mii de turişti din ţară şi din străinătate, care plec cu amintiri de neuitat, oferite atât de lacurile sărate cât şi de peisajele naturale pitoreşti întâlnite aici. Calitatea serviciilor turistice este garantată de către unităţi specializate cu grad de comfort ridicat şi ospitalitatea locuitorilor asigură satisfacţia vizitatorilor de pretutindeni.

Vilele de lemn bogat ornamentate din staţiunea Sovata , construite în primele decenii ale sec.XX, constituie un patrimoniu arhitectural şi artistic pentru societatea de azi, fiind şi ele o atracţie pentru turişti.

Industria şi turismul în Sovata cunosc o dezvoltare susţinută, asigurată de instituţiile administraţiei publice locale - dinamismul acestui proces recomandă localitatea atât turiştilor cât şi investitorilor.

În calitate de primar al oraşului Sovata, adresez un sincer bun venit tuturor celor care accesează acest site, sperând că informaţiile oferite vor veni în sprijinul cetăţenilor, şi totodată vor trezi dorinţa vizitatorilor de a cunoaşte mai îndeaproape bogăţiile oferite de acest loc pitoresc.

Fülöp László Zsolt 

Primar