Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Csopak, Magyarország

Borospincék, nyári programok, felejthetetlen élmények Csopakon

Miért is lehet szeretni ezt a balatoni települést, melyet egykoron a Balaton Riviérájaként emlegettek? Mert élhető, szerethető, biztonságos! Programokban gazdag, mégis csendes, nyugodt, kisgyermekes családok számára is ideális pihenést nyújt. Egy olyan hely, amit vendégszerető emberek laknak. Mediterrán hangulatot áraszt, kertjeiben háromszor érik a füge, mindenütt levendula, mandulafa díszlik. Évezredek formálták e csodálatos tájat, de évszázadok műve a dombokon lefutó szőlősorok látványa, ódon épületeink, pincéink hangulata is, melyet megkoronáz a Balaton vízének varázsa. 

A település működő vízimalma felidézi a múlt század eleji molnárok életét, az Olaszrizling Tanösvényen sétálva az ide látogatók megismerhetik a borvidéket és a jellegzetes csopaki szőlőfajtát, az olaszrizlinget. Országos és nemzetközi hírű pincészetek várják a turistákat, így a Szent Donát Pince és Borház, a Söptei Pincészet és étterem, a Tamás-, Jásdi-, Petrányi Pince.

Programok sodrában

A nyári, fesztivál jellegű rendezvények közül, Csopak esetében mindenképp kiemelendő az évtizedes hagyományokkal bíró Csopak Napok, melynek időpontja minden esetben az augusztus 20.-i ünnep köré tehető. A Csopak Napokhoz hasonló, fesztivál jellegű rendezvény a többéves hagyománnyal bíró Pannon Pálinka Napok, melyet júliusban rendeznek meg. Az imént említett programok gasztrokulturális rendezvények, tematikus alapon rendeződnek, a helyi szinten meghatározó szőlészet-borászat motívuma köré szervezve. Csopak különleges, „mediterrán” klímája, valamint jelentős strandélete ihlette a nyári hónapokban megrendezendő egynapos programokat, a latinos hangulatú Csopakabana-t, valamint az Olaszrizling Éjszakáját augusztus, illetve június hónapokban. Ezek helyszíne a Csopaki Strand, mely évek óta a Balaton egyik legkedveltebb strandja. A felsorolt nyári programok számos turistát vonzanak, és megismertetik a település jellegzetességeit a Csopakra érkezőkkel.

A programokról további tájékoztatást kaphatnak a www.csopak.hu internetes oldalon, illetve

Csopak Facebook oldalán, https://www.facebook.com/csopakhivatalosoldala/

Megszakítás