Skip to content Skip to left sidebar Skip to right sidebar Skip to footer

Mezőberény, Ungaria

mezobereny

Mezőberény așezat în partea de sud-est a Ungariei, în comitatul (județul) Békés, în valea Crișurilor, la 5 km de Crișurile reunite, are o suprafață de 11.852 ha,. Așezarea este ușor accesibilă pe calea ferată și pe șosea, poate fi considerată și un nod important de drumuri. Populația din Mezőberény: 10.284 persoane.

Atmosfera prietenoasă și aerul de mic oraș, mediul înconjurător este modelată, construită și înfrumusețată de locuitori, iar reputația sa este asigurată de talente deosebite care au trăit aici.

„Este un oraș mic, locuit de slovaci, germani și maghiari, care încă își păstrează și azi imaginea de oraș de câmpie. La începutul secolului XIX. orașul a devenit un centru intelectual. Primul liceu al comitatului Békés a funcționat aici între 1802-1834. Mezőberény este, de asemenea, un sit memorial al poetului Petőfi, deoarece poetul a avut legături de rudenie și prietenie cu Orlai Petrics Soma, născut la Mezőberény, figură proeminentă a picturii istorice maghiare. Soția de mai târziu a lui Petőfi, Júlia Szendrei, a urmat câțiva ani studii școlare în orașul nostru. La Mezőberény, funcționează și azi un liceu și colegiu bilingv, cu limbile de predare maghiară și germană, de nivel național, susținut de Biserica Evanghelică Luterană. „

„Evenimente recurente, organizate anual: seria de evenimente Zilele Orașului Berény, Festivalul Sarmalelor, Streetfighter Day, parada cu felinare din Ziua Sfântului Martin, aprinderea lumânărilor de Advent – postul Crăciunului. „

Orașul are o colecție de istorie locală și un muzeu al farmaciei. Vara funcționează aici un ștrand cu plajă, care care are și un bazin cu apă termală curativă.

Mezőberény are 5 localități înfrățite: Csantavér/Cantavir (Serbia), Gronau (Germania), Gúta (Slovacia), Münsingen (Germania) și Sovata (România). Relațiile de înfrățire a orașului sunt cele mai dezvoltate în domeniile sportului și culturii.

Activitatea desfășurată de aproape 60 de organizații neguvernamentale are o importanță majoră în viața localității. Aceste organizații realizează programe și proiecte în aproape toate domeniile vieții: a păstrarea valorilor trecutului, ”Települési Értéktár Bizottság” a fost printre primii din județ care a creat și îmbogățit și extinde tezaurul de valori locale.

Realizările localității se prezintă prin premiile primite Localitate favorabilă pentru investitori, precum și Localitate favorabilă familiei,  și titlul de „Localitate cu cel mai mare respect pentru lege, pe baza unui sondaj realizat pe internet.

Pentru a cunoaște mai bine orașul Mezőberény și pentru a urmări știrile orașului, vă recomandăm pagina www.mezobereny.hu . Pe site-ul web veți găsi informații exacte și actualizate despre oraș: administrația sa, instituțiile, antreprenorii, restaurantele, atracțiile, tot ceea ce poate fi important și util atât pentru rezidenți, cât și pentru căutătorii de contact interesați de oraș.

Municipalitatea Mezőberény
Primăria Mezőberény

5650 Mezőberény, Kossuth tér 1.
Telefon: +36 70 4002406, Fax:+36-66-515-503
Web:http://www.mezobereny.hu/
E-mail: info@mezobereny.hu

Sari la conținut